Cooperativisme i societat

Vivim un moment extraordinàriament favorable a les cooperatives, empreses gestionades de forma democràtica i basades en principis, capaces d'aportar benestar a les persones membres i al seu entorn.

Les cooperatives són un model empresarial d’èxit, innovador, resilient i eficaç a curt i a llarg termini, capaç de funcionar a petita i a gran escala, vàlid per a tots els sectors d’activitat econòmica i generador de milions de llocs de treball al món.

A Catalunya existeixen més de 5.000 cooperatives que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat amb un model empresarial que promou la participació de les persones, compromès amb la generació d'ocupació estable i el desenvolupament local.

Tots els sectors d'activitat econòmica compten amb cooperatives, des de l'atenció a les persones als serveis a les empreses, la cultura, les energies renovables o la indústria mecànica.

·         Cooperació Catalana Gener 2018 - Informe de l’estat del mercat social català

·         Revista Cooperació Catalana - Les cooperatives garanteixen que ningú quedi enrere

·         Revista Cooperació Catalana - Sobre els Ateneus Cooperatius

·         Revista Cooperació Catalana (Fundació Roca Galès) Juny 2017 - Article Sobre Associació Economia Social de Catalunya

 

Font: Cooperatives de Treball de Catalunya