Dia Internacional de les Cooperatives

28/06/2018

El Dia Internacional de les Cooperatives es celebra des de l’any 1995 commemorant el centenari de la creació de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) a Londres i fent públic un manifest. Aquesta organització aglutina cooperatives de 100 països que compten amb un total de 700 milions de membres.

El lema d'aquest any "Transformació cap a un desenvolupament sostenible i societats fortes"  està alineat abm els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, inclosos sota el número 12, "Consum i producció responsables".

A Catalunya hi ha més de 4.000 cooperatives que controbueixen a construir societats més sostenible, fomenten el consum i la producció sostenibles i estan presents en tots els sectors d’activitat i representen el 2,2 del PIB Català.

També des del Govern, la creació de cooperatives és un dels objectius estratègics, motiu pel qual s’impulsen programes de suport i foment de l’economia social i cooperativa com, la xarxa d’ateneus cooperatius, el programa aracoop, els projectes singulars generadors d’ocupació, així com ajuts a la incorporació de socis, a la capitalització i altres línies financeres específiques.

més informació a: http://aracoop.coop/?wysija-page=1&controller=email&action=view&email_id=32&wysijap=subscriptions&user_id=1623